Region

Dodik: Konaković nema pravno nikome ništa da šalje u ime BiH

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

18:14

Dodik: Konaković nema pravno nikome ništa da šalje u ime BiH
Tanjug/AP/Armin Durgut - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ministar spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković ne može nikome ništa da šalje u ime BiH, jer na to nema pravo.

Dodik je to rekao komentarišući izjavu Konakovića da će BiH poslati protestnu notu svim zemljama koje su u GS UN glasale protiv rezolucije o Srebrenici, a njih je 19.

"Može da šalje lične poruke kome hoće u ime odmetnute bošnjačke strukture čije je nelegalne radnje priznao jedan deo zemalja u UN pod pritiskom Nemačke i Amerike. Dejtonska BiH ne daje opciju nikakvom ambasadoru, ministru ili bilo kome drugom da saopštava svoje ambicije i želje nego samo zvaničnu i usaglašenu politiku. Muslimani su uništili te institucije i pokazali da ne žele da žive s nama", naveo je Dodik u intervjuu za Srnu.

On je rekao da je jasno da se radi o iznuđenoj aktivnosti i da ovo nema nikakve veze ni sa Srbima, ni sa Srebrenicom, ni sa Bošnjacima koji su iskoristili svoj trenutak i pokušaje Nemačke, Amerike i ostalih da prikriju svoju licemernu politiku pred očima sveta, naročito po pitanju Gaze, ali cena za tu njihovu grešku je BiH.

"Konaković greši ako misli da može s nama više da razgovara o bilo čemu osim o mirnom razlazu. On je deo strukture koja je pravila planove kako da se Republika Srpska zaustavi uz pomoć Nemaca i lažnog Kristijana Šmita. To gde su on, Bećirović i Lagumdžija svezali BiH, niko, pa ni Amerikanci neće izvući. Nedorasli politički amater i američko-nemački potrčko misli da može da drži lekcije i stranim zemljama koje su dobro shvatile namere sponzora i izvršilaca rezolucije", naveo je Dodik.

On je dodao da je Konaković možda i sam svestan u šta se upleo, ali očigledno je da su ih Amerikaci dobro stegli pa sad moraju da rade sve što im kažu iako znaju da je rezolucija početak kraja naših odnosa.

"Rezolucija o Srebrenici pokazala je jednu važnu stvar, a to je da Amerika više nije ono što je bila i da su se mnoge zemlje oduprle pritisku i nisu se uputile u ove spekulativne radnje. Rezolucija je dokaz promašene američke politike i veliko 'ne' kolonizatorima i lažnim moralistima. Јedina dobra stvar je što je priča o rezoluciji poslužila da se čuje i glas onih koji jasno kažu šta su sve Amerikanci, Nemci i Britanci radili, a sad bi da drže lekcije", istakao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa