Region

Mitropolija crnogorsko primorska najavila dolazak patrijarha Porfirija u Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2021

-

09:28

Mitropolija crnogorsko primorska najavila dolazak patrijarha Porfirija u Crnu Goru
Mitropolija crnogorsko primorska najavila dolazak patrijarha Porfirija u Crnu Goru - Copyright spc.rs

veličina teksta

Aa Aa

Mitropolija crnogorsko primorska SPC objavila je da će doček patrijarha srpskog Porfirija u Crnu Goru biti upriličem u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.


Patrijarh Porfirije, koji prvi put dolazi u Crnu Goru u tom svojstvu, biće dočekan u podgoričkom hramu u subotu, 4. septembra, u 18 sati.

"Blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje", poruka je na obaveštenju objavljenom na sajtu Mitropolije.

Patrijarh će sutrdan u Cetinjskom manastiru predvoditi svečanu ceremoniju ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija, koji će na tronu Svetog Petra Cetinjskog zameniti preminulog mitropolita Amfilohija.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC prethodno je odustala od planiranog svenarodnog sabora ispred Cetinjskog manastira povodom ustoličenja.

Crkvenoj ceremoniji na Cetinju se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, tražeći da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljeni su i protesti na Cetinju u vreme ustoličenja Joanikija, zbog čega je do sada bilo više sastanaka državnih bezbednosnih institucija, na čelu sa Savetom za bezbednost i odbranu Crne Gore.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa