Region

DPS najavila krivične prijave protiv Krivokapića i ostalih: Prigrabili ustavne nadležnosti

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

13:53

DPS najavila krivične prijave protiv Krivokapića i ostalih: Prigrabili ustavne nadležnosti
DPS najavila krivične prijave protiv Krivokapića i ostalih: Prigrabili ustavne nadležnosti - Copyright Prinstscreen YouTube/DPS Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Opoziciona Demokratska partija socijalista Mila Ðukanovića najavila je podnošenje krivične prijave protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba koje su, kako navode, "neustavno prigrabile ustavne nadležnosti" i doveli u pitanje mir i bezbednost građana, radeći po diktatu Beograda i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je da su i skupštinskom Odboru za bezbednost podneli zahtev za saslušanje predsednika i potpredsednika Vlade, ministra unutrašnjih poslova, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost i šefa Direktora za zaštitu i spasavanje.

Živković je rekao da je sve što se dešavalo nakon 5. septembra pokazalo nesposobnost izvršne vlasti.

„Bilo je više elemenata za protivpravno delovanje premijera. Prvo što je preuzeo ustavnu, odnosno zakonsku nadležnost koja se odnosila na policijska ovlašćenje, zna se tačno kako funkcioniše komandni lanac znaju se nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, kao i to ko izdaje narađenje za delovanje represivnog aparata", rekao je Živković i dodao:

"Premijer se stavio u ulogu izvršioca naloga Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, verujući da mu je to dovoljno da sa sebe stigne ljagu navodnog izdajnika crkve i Srbije. Ovim je pokušao sebe da rehabilituje u čemu je izvršio više krivičnih dela, zbog čega ćemo mi podneti krivičnu prijavu“.

On je na konferenciji za medije kazao da je akcija na Cetinju bila rizična i nezakonita, sa prekoračenjem ovlašćenja policije.

Cilj je, tvrdi, bio da se napravi haos na Cetinju

„Cilj je bio da se sprovede ono što je Vučić naredio iz Beograda, sa ciljem da se napravi haos na ulicama Cetinja“, kazao je Živković, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa