Region

Formirana komisija za analizu bezbednosnog sektora Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

14:20

Formirana komisija za analizu bezbednosnog sektora Crne Gore
Formirana komisija za analizu bezbednosnog sektora Crne Gore - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Biro za operativnu koordinaciju, kojem je predsedavao koordinator bezbednosnih službi i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, odlučio je danas da formira Komisiju za analizu rezultata bezbednosnog sektora u vezi sa događajima na Cetinju proteklog vikenda.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sednici Biroa doneta je Odluka o formiranju Komisije za analizu rezultata operativnog usklađivanja organa obaveštajno-bezbednosnog sektora.

Sednicu je sazvao Abazović, a prisutni su bili Sergej Sekulović, ministar unutrašnjih poslova, Dražen Burić, v.d. vrhovnog državnog tužioca, Saša Mašković, v.d. pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko-obaveštajne poslove i Miodrag Laković, savetnik potpredsednika vlade za nacionalnu bezbednost.

Kako se navodi, Burić je prvi izvestio o aktivnostima koje preduzima Tužilaštvo u vezi događaja na Cetinju. Nakon v.d. VDT-a, svoj osvrt imali su i direktor UP Zoran Brđanin i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Brđanin, Burić v.d. VDT-a, izvestili su koordinatora Biroa o događajima na Cetinju, radnjama koje su preduzete i koje će biti preduzete do naredne sednice Biroa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa