Region

Dodik: Sa Šmitom kad pribavi potvrdu o imenovanju od Saveta bezbednosti UN

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

20:43

Dodik: Sa Šmitom kad pribavi potvrdu o imenovanju od Saveta bezbednosti UN
Milorad Dodik i Kristijan Šmit - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug/AP/Michael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da visoki predstavnik nema više šta da traži u BiH, ali da nema ništa protiv toga da Savet bezbednosi UN produži mandat EUFOR-u u BiH.

"Mislim da visokog predstavnika nema i neće ga ni biti. Sve ono što bi on donosio i pretnje da bi koristio 'bonska ovlašćenja' - neka koristi, to nema nikakvog značaja u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je rekao da se na predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju u BiH, ovaj put definitivno odlučuje da li ima ili nema visokog predstavnika u BiH.

Dodik je naveo da će se sa Šmitom razgovarati samo kada u SB UN pribavi potvrdu da je imenovan.

"Šmit je isključivo u funkciji Bošnjaka i sprovođenja njihove politike u BiH. Ono što je on napisao u svom izveštaju Savetu bezbednosti UN je puno klevetanja Srba i Republike Srpske i ponešto Hrvata", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Sednica SB UN o situaciji u BiH pomerena za sutra

Sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji u BiH, biće održana sutra, objavljeno je na sajtu svetske organizacija.

Na sednici, prvobitno najavljenoj za danas, trebalo bi da bude razmatran poslednji izveštaj Organizacije visokog predstavnika (OHR) i produžetak misije Altea kojoj mandat ističe u petak.

U svom izveštaju visoki predstavnik Kristijan Šmit upozorava da je BiH u neposrednoj opasnosti od raspada i da postoji "vrlo stvarna" mogućnost novih sukoba.

Sednica je zakazana u poslepodnevnom terminu po lokalnom vremenu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa