Region

Tužilaštvo demantuje da je gradonačelnik Zenice uhapšen u akciji SIPA

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2021

-

11:21

Tužilaštvo demantuje da je gradonačelnik Zenice uhapšen u akciji SIPA
Tužilaštvo demantuje da je gradonačelnik Zenice uhapšen u akciji SIPA - Copyright Printscreen/N1

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantovalo je današnje navode dela medija o hapšenju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ističu da je za njih on u bekstvu. To je u izjavi za Fenu rekla portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

"Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bekstvu", naveli su iz kantonalnog tužilaštva.

U saopštenju objavljenom na internet stranici tog tužilaštva navodi se da su "postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična dela Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima Zloupotreba položaja ili ovlašćenja i i Oštećenje poverilaca.

"Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao ''Zenicatrans''. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima ove akcije", navodi se u saopštenju.

Inače, kako su mediji ranije preneli Agencija za istrage i zaštite (SIPA) saopštila je jutros da je u toku pretres na 11 lokacija na području Zenice, a potom se oglasio i gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović, koji je potvrdio da je pod pratnjom policije i da je reč o "političkom montiranom procesu".

Sarajevski portal Klix preneo je prethodno da je na meti akcije SIPA u gradonačelnik Zenice Kasumović i saradnici. Kasumović je na svom Fejsbuk profilu objavio da je njegovo privođenje bilo "spektakularno i filmsko". On je optužio "kriminalne delove" Stranku demokratske akcije i Tužilaštva da stoje iza njegovog privođenja.

"Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas delovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao“, napisao je Kasumović.

U prilog toj tvrdnji on kaže da, ako je istražiteljima bila potrebna bilo kakva izjava, mogli su da ga pozovu i on bi se, navodi, odazvao, kao što je to radio i desetinu puta ranije.

"Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici vide jedinu pretnju za gubitak vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu“, naveo je Kasumović.

Dodao je i da je znao šta “SDA priprema” i da "ceo grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora". Obraćajući se građanima Zenice i međunarodnim zvaničnicima, Kasumović kaže za sebe da je "moralna vertikala gromada" i da se nikada nije bio nikakvim kriminalnim radnjama.

Tvrdi da SDA na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa njihovih afera...., kao i poteza, kako je naveo, njihove kriminalne kantonalne vlade. Poruku na Fejsbuku završio je rečima: "Uskoro se vidimo, smrt fašizmu - sloboda narodu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa