Region

Ministarstvo spoljnih poslova: Britanija podržava odluku SAD o sankcijama Dodiku

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2022

-

22:55

Ministarstvo spoljnih poslova: Britanija podržava odluku SAD o sankcijama Dodiku
Ministarstvo spoljnih poslova: Britanija podržava odluku SAD o sankcijama Dodiku - Copyright Olivier Douliery/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras pozdravila je danas odluku SAD da uvedu sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji (ATV) iz Banjaluke, prenela je Anadolija.

"Korupcija je pretnja slobodi, demokratiji i miru u Bosni i Hercegovini. Velika Britanija pozdravlja ciljane sankcije SAD koje odgovorne pozivaju na odgovornost. Nastavljamo da radimo sa saveznicima na podršci Bosni i Hercegovine i u cilju slobode u regionu", navela je Tras na Tviteru.

 

 

Podsetimo, odsek za kontrolu strane imovine (OFAC) pri Ministarstvu finansija SAD je uveo u sredu dodatne sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsedništva Bosne i Hercegovine, kao i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, zbog, kako navode u Vašingtonu, njegovih "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH".

U saopštenju se navodi da su sankcije Dodiku proširene zbog "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji stabilnosti i teritorijanom integritetu BiH".

Takođe, navedeno je da je ova akcija deo predanosti administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da se promoviše odgovornost za one koji, između ostalog, kako se tvrdi, "podrivaju stabilnost regiona Zapadnog Balkana kroz korupciju i pretnje dugogodišnjim mirovnim sporazumima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa