Region

Dodeljena odlikovanja Republike Srpske, među dobitnicima Dačić, Gašić i Đurić

Komentari

Autor: FoNet

08/01/2022

-

16:39

Dodeljena odlikovanja Republike Srpske, među dobitnicima Dačić, Gašić i Đurić
Dodeljena odlikovanja Republike Srpske, među dobitnicima Dačić, Gašić i Đurić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas odlikovanja povodom 30. godišnjice tog entiteta BiH, a među laureatima su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, a posthumno patolog, general Zoran Stanković.

Odlikovanja i priznanja dodeljena su velikom broju pojedinaca, institucija, udruženja, studenata i učenika za posebne zasluge na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju, kao i zdravstvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu napretka RS, javlja RTRS.

Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovan je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić "za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa Srbije i Republike Srpske", prenela je Radio-televizija Republike Srpske (RS).

 

Ordenom Karađorđeva zvezda Republike Srpske prvog reda, za ispoljavanje lične hrabrosti, kao i doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske, odlikovani su general major Srpske Mićo Grubor i general potpukovnik Vojske Republike Petar Škrbić. Ovim ordenom posthumno je odlikovan pukovnik Vojske Republike Srpske Milovan Milutinović.

Ordenom Njegoša prvog reda, za priznati javni rad i lične rezultate, zasluge u međunarodnoj saradnji, kao i doprinos u razvoju i jačanju sveukupnih odnosa između Republike Srpske i Srbije odlikovani su Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije i Zoran Đorđević, direktor Pošta Srbije.

Ordenom Njegoša prvog reda, za ispoljavanje lične hrabrosti, kao i doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske odlikovan je i Spasoje Orašanin, general major Vojske Republike Srpske.

Ordenom Njegoša drugog reda, za ispoljavanje lične hrabrosti, kao i doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske odlikovan je general major Vojske Republike Srpske Momčilo Prstojević.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je ambasador Srbije u Sjedinjenim Državama Marko Đurić.

Ordenom časti sa zlatnim zracima posthumno je odlikovan general major Zoran Stanković, patolog, predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu i nekadašnji ministra zdravlja i odbrane Republike Srbije.

Medaljom zasluga za narod odlikovana je kompletna Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske - predsednik Komisije Siniša Karan i članovi Vojislav Gligić, Nedeljko Glamočak, Dragoljub Reljić, Zdenka Gojković, Perica Bundalo, Davor Šešić, Milan Petković i Goran Zmijanjac.

Zlatnom medaljom za hrabrost odlikovan je bivši pripadnik Specijalne policije Istočna Ilidža Željko Milić, borac prve kategorije, koji je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu više puta teško ranjavan, izvestila je, između ostalog, RTRS. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa