Region

"Neko mora da završi u ludnici": Završena sednica Odbora za bezbednost povodom zaplene pola tone kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

17:17

"Neko mora da završi u ludnici": Završena sednica Odbora za bezbednost povodom zaplene pola tone kokaina
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon gotovo pet sati rada u Podgorici je završena sednica Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore na kojoj je obavljeno kontrolno saslušanje povodom poslednje zaplene oko pola tona kokaina u magacinu kompanije Voli.

Premijer Zdravko Krivokapić ponovo nije došao na saslušanje, a o  razlozima je pismom obavestio Odbor.

Potpredsednik vlade Dritan Abazović, koji se odazvao saslušanju, izjavio je nakon sednice, koja je održana u tzv. "gluvoj sobi", da je Specijalno državno tužilaštvo članovima tog skupštinskog tela predstavilo novi, drugačiji izveštaj.

Abazović je kazao da je njegova poruka članovima Odbora bila da treba da, kako je rekao, "budemo srećni što je u poslednjih pet meseci zaplenjeno toliko kokaina".

Transnacionalni kriminal

Rekao je da misli da su ovakve količine kokaina plod transnacionalnog kriminala.

"Kada je reč o povezivanju koje se tiče mene lično, mislim da je svim članovima Odbora jasno da je to smešno. Činjenica da predsednik vlade nije došao, a imao je priliku da dođe i pred članovima Odbora i kamerama kaže činjenice", rekao je Abazović.

Prema pisanju portala podgoričkog dnevnika Vijesti, Abazović je rekao da je predsednik Odbora Milan Knežević postavio nekoliko vrlo logičnih pitanja uglavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i da su i njegova razmišljanja slična.

"Dilema koja se ispostavila jeste zašto SDT nije uzelo slučaj u kom je zaplenjeno 1,2 tone kokaina, a jeste slučaj zaplene kokaina u Voliju. Ako to nije organizovani kriminal, već su kriva samo dva čoveka iz Zete, onda iz Zete treba da bude predsednik vlade doživotni", poručio je Abazović.

Prethodno, Knežević je kazao da predsednik Crne Gore treba da bude iz Zete.

"Gde su organizatori i gde su krijumčari, do njih moramo doći. Do sada nismo mogli doći ni do kokaina", rekao je Abazović.

Zaključujući sednicu, Knežević je rekao da je Odbor jednoglasno usvojio izveštaj i dodao da je došao do zaključka da "neko mora da završi u ludnici".

"Ili mi koji smo slušali ili oni koji su nam saopštavali detalje", rekao je Knežević.

Knežević: Nema informacija o mogućim nemirima 3. i 4. februara

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević rekao je da čelnici bezbednosnog sektora i tužilaštva nisu na današnjoj sednici tog parlamentarnog tela pomenuli da postoji bilo kakva bojazan od nemira 3. i 4. februara.

Za te datume zakazane su sednice Skupštine Crne Gore na kojima će se raspravljati o nepoverenju potpredsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, skraćenju mandata Skupštini Crne Gore i nepoverenju Vladi Crne Gore.

Knežević je nakon sednice Odbora, koja je održana u "gluvoj sobi", rekao i da je raspoložen da odmah zakaže i novu sednicu ako neko ima drugačije informacije ali da ih za sada nije dobio, preele su podgoričke Vijesti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa