Region

Abazović: Nisam se sastao sa predsednikom Vučićem

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

10:52

Abazović: Nisam se sastao sa predsednikom Vučićem
Dritan Abazović - Copyright gov.me/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je danas da se tokom prošlonedeljne posete Srbiji nije sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i dodao da će biti prilike i za tim vrstama sastanaka.

"Nisam se sastao u Beogradu s predsednikom Srbije. Imam komunikaciju s mnogim liderima u regionu. Biće prilike i za tim vrstama sastanaka", rekao je.

Abazović je novinarima uoči početka sednice Odbora za bezbednost i odbranu, gde će biti saslušan u vezi sa poslednjom zaplenom pola tona kokaina, koji je bio u kutijama sa bananama isporučenim kompaniji Voli, komentarisao i Temeljni ugovor između Crne Gore i Srspke pravoslavne crkve.

Abazović je rekao da ne može da razume da je preambula ugovora problem, jer, kako je kazao, ona nije normativni deo ovog dokumenta.

"Interesuje nas normativni deo, koji je usklađen sa zakonom. Kad je reč o veronauci, zna se šta je zakon. Ne može se ugovorom uređivati to pitanje", rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, zahtev za imovinu je uređen kao za sve ostale građane.

"Desetine hiljada građana čekaju restituciju. Ne vidim tu nikakav problem. Potpisivanje temeljnog ugovora je dobro za pomirenje. Smešno mi je ako se zbog ovih stvari treba ići u zatvor. Evo javljam se za to kao dobrovoljac. Pravi se velili bauk oko nečega što nije problematično", kazao je on, preneli su podgorički mediji.

Abazović zahvalan Joanikiju na pomirljivoj poruci

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović ne očekuje radikalizaciju protesta, zbog inicijative njegovog GP URA za formiranje manjinske vlade i ne vidi problem u iskazivanju nezadovoljstva građana, ali i da ako, kako je rekao, neko bude želeo da to prevede u rušilačke demonstracije, država će odgovoriti.

Ne vidi, kaže, da bi do toga moglo da dođe i o tome, dodaje, nema informacije.

Zahvalan je, kazao je, mitropolitu Joanikiju na jučerašnjoj pomirljivoj poruci.

"Ponašanje SPC u kontekatu poslednjih zbivanja je vrlo korektno i na mestu. Zadovoljan izjavom mitropolita Joanikija - da ih ne interesuju politički obračuni. Više od toga ne treba očekivati. Politika će se voditi suvereno iz Podgorice, iz institucija sistema, bez želja za uplitanjima sa strane. Zainteresovan sam za regionalnu saradnju, ali Crna Gora je suverena država", rekao je Abazović.

On je uoči saslušanja u Odboru za bezbednost i odbranu u vezi sa poslednjom zaplenom kokaina u Crnoj Gori, rekao da su manjinska i tehnička vlada isto i da je to predlog koalicije Crno na bijelo, čija je okosnica njegov GP URA.

"Manjinska vlada ili tehnička izaziva konfuziju, a radi se o identičnoj stvari. To je predlog koalicije "Crno na bijelo, svi su dobrodošli. Ako taj predlog ima većinu, sve je jasno. Ako nema, postoje druge opcije", kazao je on.

Dodao je i da ako neko donese bolji predlog, tu smo, kaže, da razgovaramo, podržimo i čestitamo.

Rekao je da GP URA i koalicija Crno na bijelo nije odlučivala da li će podržati inicijativu za razrešenje predsednika parlamenta Alekse Bečića, preneli su podgorički mediji.

Nada se, dodao je, da će Bečić profesionalno voditi sednice parlamenta kje predstoje, a na kojima će se naći i izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

Komentari (0)

Evropa