Region

Odbor za bezbednost sutra saslušava Krivokapića i Abazovića u vezi sa slučajem zaplene 500 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2022

-

14:04

Odbor za bezbednost sutra saslušava Krivokapića i Abazovića u vezi sa slučajem zaplene 500 kilograma kokaina
Odbor za bezbednost sutra saslušava Krivokapića i Abazovića u vezi sa slučajem zaplene 500 kilograma kokaina - Copyright EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ, ANDREJ ČUKIĆ

veličina teksta

Aa Aa

U Podgorici se sutra očekuje sednica Odbora za bezbednost i odbranu na kojoj će biti obavljeno kontrolno saslušanje čelnika Vlade, policije i tužilaštva u vezi sa slučajem zaplene oko 500 kilograma kokaina.

Odbor će, kako se navodi u sazivu sednice, saslušati premijera Zdravka Kriviokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, prenosi RTCG.

Najavljeno je saslušanje i direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, Zorana Brđanina i Dejana Vukšića, kao i predstavnika tužilaštva.

Odluka o kontrolnom saslušanju u vezi sa zaplenom oko 500 kilograma kokaina doneta je jednoglasno na prethodnoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu.

Radnici Volija su 12. januara, u paketima banana u magacinu te podgoričke kompanije, pronašli kokain, o čemu su obavestili policiju.

Iz Uprave prihoda i carina su saopštili da je brod, u kojem se nalazila pošiljka banana, uplovio u Luku Bar 2. januara.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv špeditera Ð.D. zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, formirana radi šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a delovala je i u Crnoj Gori, podseća crnogorska TV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa