Region

Milanović kritikovao Šmita: Bošnjačke stranke ohrabruju da idu đonom na Hrvate

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

23:21

Milanović kritikovao Šmita: Bošnjačke stranke ohrabruju da idu đonom na Hrvate
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Bošnjačke stranke ohrabruju da idu đonom na Hrvate, rekao je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović, optuživši visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da svojom izjavom o održavanju izbora bez obzira bude li dogovora ili ne, omalovažava Hrvate.

Milanović je kritikovao izjavu Šmita koji je najavio u petak da će se izbori u BiH održati na jesen bez obzira na ishod pregovora o izmenama izbornog zakona, prenosi Hina.

Milanović je upitao i kakva je svrha pregovora vođenih u Neumu za vikend, koji su se završili bez dogovora, ako pre njih Šmit daje ovakve izjave.

"Bošnjačke stranke ohrabruju da idu đonom na Hrvate", istakao je Milanović u izjavi novinarima u Zagrebu.

Nezadovoljni jer im je u tri navrata na dužnost hrvatskog predstavnika u tročlanom Predsedništvu izabran kandidat većinskim glasovima Bošnjaka, Hrvati u BiH, jedan od tri konstitutivna naroda, žele da se takav scenario onemogući izmenama izbornog zakona.

"Srpski predstavnik u Predsedništvu BiH Milorad Dodik je u pravu kada je rekao da Šmit svojim porukama omalovažava dok se pregovara", rekao je Milanović.

On je poručio i da "Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji" kao ni "bez Srba", naglasivši da je BiH "federacija", navodi Hina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa