Region

Mitropolija crnogorsko-primorska o navodnom osnivanju partije u kripti Sabornog hrama: S gnušanjem odbacujemo tvrdnje

Komentari

Autor: Fonet

04/02/2022

-

19:18

Mitropolija crnogorsko-primorska o navodnom osnivanju partije u kripti Sabornog hrama: S gnušanjem odbacujemo tvrdnje
Hram Hristovog vaskrsenja - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Mitropolija crnogorsko-primorska odbacila je tvrdnje izrečene danas u Skupštini Crne Gore, da se u kripti Sabornog hrama "osniva nekakva partija", kao i da bilo ko od sveštenika u tome učestvuje.

"Ako je neko mesto u Crnoj Gori poznato po svenarodnim saborima i sabranjima, onda je to Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, odakle se uvek slala poruka bratskog mirenja i praštanja", ukazano je u saopštenju objavljenom na veb sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Kako se navodi, odbacuju se svi navodi o osnivanju partije.

"Zato sa gnušanjem odbacujemo tvrdnje izrečene danas u Skupštini Crne Gore, da se u kripti Sabornog hrama osniva nekakva partija, kao i da bilo ko od sveštenika u tome učestvuje", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, "Kripta zaista jeste mesto koje su posetili i posećuju mnogi znameniti ljudi, dodaje se, kao i "mesto gde se održavaju brojne duhovne i kulturne manifestacije" i "zato kripta nikada nije bila, niti će biti mesto bilo kakvih partijskih i stranačkih sastanaka".

U saopštenju Miotropolije naglašena je potpuna saglasnost sa nedavnim saopštenjem i patrijarha Porfirija i episkopa da Crkva neće deliti ljude po bilo kojoj nacionalnoj i partijskoj osnovi.

"Zabrinjavaju i sve češće klevete i laži na pojedine sveštenike, čineći na taj način štetu celoj jednoj crkvenoj zajednici", dodaje se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa