Region

Evropska komisija: Vladu Crne Gore formirati bez nepotrebnog odlaganja

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

12:54

Evropska komisija: Vladu Crne Gore formirati bez nepotrebnog odlaganja
Evropska komisija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Evropska komisija izrazila je danas očekivanja da će nova vlada Crne Gore biti formirana bez nepotrebnog odlaganja.

"Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera u Crnoj Gori. Verujemo da će se to dogoditi bez nepotrebnog odlaganja", kazala je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez za RTCG, pošto je crnogorski parlament izglasao nepoverenje vladi Zorana Krivokapića.

U Komisiji pozivaju sve političke partije da se fokusiraju i rade zajedno na sprovođenju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.

"EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da odgovori na očekivanja građana da napreduju u procesu pristupanja EU“, naglasila je Pisonero.

Skupština Crne Gore izglasala je juče, većinom glasova, nepoverenje 42. Vladi Crne Gore. Poslanici crnogorske Skupštine raspravljali su o predlogu opozicije i koalicije "Crno na bijelo" da se izglasa nepoverenje Vladi. Nakon pretresa i završne reči, glasalo se prozivkom. 

Poslanici Demokratskog fronta i Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Demosa su napustili salu pre glasanja o nepoverenju Vladi. Poslanici Demokratske Crne Gore glasali su protiv. Glasala su 54 poslanika, za nepoverenja - 43 poslanika, protiv - 11 poslanika, pa je time Skupština izglasala nepoverenje kabinetu Zdravka Krivokapića.

Nakon glasanja došlo je do incidenta pošto je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić poslaniku koalicije "Crno na bijelo" Milošu Konataru rekao "splačino, fukaro", nakon čega je Bečić dao pauzu, prenele su Vijesti.

Ubrzo nakon toga poslanici DF su se vratili u salu jer se očekivalo da počne rasprava o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa