Region

Demokratska Crna Gora optužuje Abazovića da je uhapsio aktivistu koji je pozivao na protest, oglasio se MUP

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

23:24

Demokratska Crna Gora optužuje Abazovića da je uhapsio aktivistu koji je pozivao na protest, oglasio se MUP
EPA/BORIS PEJOVIC - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska policija saopštila je da je, nakon prikupljanja obaveštenja, pustila bez zadržavanja M.T. (59) iz Podgorice, koji je upravljao vozilom sa razglasom sa kojeg se pozivalo na protestna okupljanja.

"Postupajući po prijavi, to jeste isključivo po službenoj dužnosti, da se ulicama Podgorice kreće vozilo sa razglasom sa kojeg se poziva na protestna okupljanja, ali i na otpor, službenici Centra bezbednosti Podgorica su nakon prikupljanja obaveštenja pustili bez zadržavanja M.T. (59) iz Podgorice koji je upravljao pomenutim vozilom, a koji je prethodno prilikom kontrole u saobraćaju bio upozoren u kontekstu bezbednosti saobraćaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, sa prijavom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je, nakon što su od M.T. prikupljena obaveštenja, odnosno utvrđene okolnosti prijavljenog događaja, utvrdio da u pomenutim radnjama ove osobe nema elemenata krivičnog dela.

Demokratska Crna Gora ranije danas je optužila predsednika Građanskog pokreta URA i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da je "uhapsio građanskog aktivistu koji je pozivao na proteste".

"Očigledno je, po nalogu koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića, uhapšen građanski aktivista koji je pozivao građane na proteste", navodi se u saopštenju Demokrata koje su prenele podgoričke Vijesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa