Region

Slovenija ukida restriktivne mere za ulazak u zemlju - kovid propusnica i PCR više nisu potrebni

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

19/02/2022

-

10:27

Slovenija ukida restriktivne mere za ulazak u zemlju - kovid propusnica i PCR više nisu potrebni
Slovenija ukida restriktivne mere za ulazak u zemlju - kovid propusnica i PCR više nisu potrebni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za ulazak u Sloveniju više nije potrebna kovid propusnica, a oni koji su bili u visokorizičnom kontaktu sa zaraženom osobom ne moraju da budu u karantinu, nova je odluka slovenačkih vlasti koja na snagu stupa danas.  

Vlada u Ljubljani je objavila da se koronavirus više ne smatra karantinskom bolešću, zbog čega nema potrebe da putnici moraju da imaju dokaz o vakcinaciji, rekonvalescenciji ili PCR test.

Iako karantin više nije obavezan za one koji su imali bliski kontakt sa inficiranima, savet tim osobama je da se samotestiraju u narednih sedam dana.

Kao rezultat ovih promena, obustavljeno je i praćenje kontakata zaraženih ali, prema rečima ministra zdravlja Slovenije Janeza Poklukara, sva ostala ograničenja ostaju na snazi.

Tako su i dalje na snazi preporuke EU o privremenom ograničenju nebitnih putovanja koja se odnose na dolazak u Sloveniju iz trećih zemalja i sprovode se na spoljnoj šengenskoj granici, a putovanja u turističke svrhe biće moguća od 21. aprila. Na osnovu ovih preporuka, putovanje u EU iz neesencijalnih razloga je otvoreno za sva potpuno lica koja su primila neku od vakcina koje su priznate od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Komentari (0)

Evropa