Region

Krivokapić: Manjinska vlada veoma neozbiljan i rizičan eksperiment

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2022

-

09:09

Krivokapić: Manjinska vlada veoma neozbiljan i rizičan eksperiment
Krivokapić: Manjinska vlada veoma neozbiljan i rizičan eksperiment - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Manjinska vlada, koja samo u određenim medijima deluje ozbiljno, u suštini je veoma neozbiljan i rizičan eksperiment, kaže odlazeći premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je u intervjuu za Dan rekao da se ne zna ni ko će učestvovati u takvoj vladi, niti da li postoji definisana agenda za unutrašnju i spoljnu politiku, prenosi CDM.

"Ako bude zavisila od podrške DPS-a, takva vlada će biti na kontrolnom daljinskom upravljaču te partije, što znači da i sam rok njenog trajanja zavisi isključivo od volje tog subjekta, koji je izgubio poslednje parlamentarne izbore", rekao je Krivokapić.

On je najavio da će podržati onaj politički pokret koji u prioritetu delovanja ima za cilj unapređenje kvaliteta života, afirmaciju pravne države i jasnu odlučnost da se bori protiv svih vidova korupcije.

Krivokapić je rekao da nije razgovarao sa Dritanom Abazovićem.

"Iako Vlada redovno održava sednice, shodno Ustavu, aktuelni potpredsednik se već duže vreme ne pojavljuje na njima iako se donose veoma važne odluke, koje utiču na svakodnevicu građana Crne Gore. Sa druge strane, ne želim da sa odgovornim ministrima doprinesem bilo kakvom zastoju, kako na unutrašnjem, tako ni na spoljnopolitičkom planu", poručio je Krivokapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa