Region

Diplomatski incident u Brčkom - ruski ambasador napustio svečanost nakon govora šefa delegacije EU

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

14:27

Diplomatski incident u Brčkom - ruski ambasador napustio svečanost nakon govora šefa delegacije EU
Diplomatski incident u Brčkom - ruski ambasador napustio svečanost nakon govora šefa delegacije EU - Copyright Printscreen/Youtube/atv

veličina teksta

Aa Aa

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov napustio je svečanost povodom 22 godine od proglašenja distrikta Brčko nakon govora šefa delegacije EU u BiH Johana Satlera o ratu u Ukrajini.

Kako je objavila Ambasada Ruske Federacije, Kalabuhov je otišao sa svečanosti zbog "neprihvatljivih i provokativnih formulacija" Satera koji je govorio i o "specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini", prenosi RTRS.

Ambasada je zahvalila vlastima Brčko distrikta za izraženo gostoprimstvo na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja distrikta - 8. marta, navodeći da su "revoltirani" što ovo gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH.

Ističu da je Satler u svom govoru tokom svečane akademije u "neprihvatljivim i provokativnim formulacijama" dopustio izjave koje nemaju nikakve veze sa pomenutom temom.

Satler je juče u obraćanju govorio i o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini, nakon čega je ruski ambasador demonstrativno ustao i napustio svečanost, navodi RTRS.

Satler je na svom Tviter profilu objavio fotografije iz Brčkog, ali nije naveo o čemu je govorio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa