Region

Dodik: Neuspeh pregovora pokazao gde je problem u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2022

-

17:35

Dodik: Neuspeh pregovora pokazao gde je problem u BiH
Dodik: Neuspeh pregovora pokazao gde je problem u BiH - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik ocenio je da neuspeh pregovora o izmeni Izbornog zakona u BiH, koji su vođeni između bošnjačkih i hrvatskih partija, nedvismisleno je pokazao gde leži problem u BiH i da se taj problem ne zove Republika Srpska ili Milorad Dodik.

"Ovakvom ishodu pregovora može da se raduje samo Željko Komšić, naivno verujući da njegov koncept izborne prevare ima budućnost", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše neuspeh pregovora lidera stranaka iz Federacije BiH o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH.

Razgovori su četiri dana vođeni u zgradi Delegacije EU u Sarajevu, uz posredstvo predstavnika međunarodne zajednice, prenosi RTRS.

Lider SNSD-a je naglasio da su pregovori o izmenama Izbornog zakona vođeni posredstvom predstavnika briselske i američke administracije što nije bilo dovoljno da se završe uspehom.

"To je, takođe, važna poruka domaćim političkim akterima, ali i međunarodnim posrednicima da je jedini pravi dogovor u BiH onaj koji se postigne samostalno od onih koji imaju izborni legitimitet. Pitanje je kako bi i ovi pregovori završili da jedna strana, mislim na muslimansku, i mislim konkretno na Bakira Izetbegovića, nije uporno računala upravo na spoljašnje aktere", istakao je Dodik.

On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmeni Izbornog zakona u BiH nastaviti period političke nestabilnosti jer jedan od tri konstitutivna naroda, u ovom slučaju hrvatski, nije zadovoljan svojom pozicijom i oseća se poniženo.

"A problem jednog naroda, što sam govorio i ranije, problem je sva tri", poručio je Milorad Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa