Region

Krivokapić o zatvaranju biračkih mesta u tri grada: "MSP odbio zahtev Ambasade Srbije"

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

19:42

Krivokapić o zatvaranju biračkih mesta u tri grada: "MSP odbio zahtev Ambasade Srbije"
Krivokapić o zatvaranju biračkih mesta u tri grada: "MSP odbio zahtev Ambasade Srbije" - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Odluku Ministarstva spoljnih poslova da odbije zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim izborima zakazanim za 3. april u Srbiji, Ministarstvo i resorni ministar Ðorđe Radulović doneli su, a da informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ostalih ministara u Vladi Crne Gore, saopšteno je večeras iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

"Sasvim nedvosmisleno poručujemo crnogorskoj javnosti da Vlada Zdravka Krivokapića, niti on kao njen premijer, nikada nisu odlučivali, niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u našoj državi", naglašavaju iz kabineta, a prenosi RTCG.

Kako dodaju iz Krivokapićevog kabineta, bliži se dan lokalnih izbora u Beranama, pa u Demokratskom frontu smatraju da je najlakše da politički neosnovano napadaju Krivokapića.

"U nedostatku valjanih argumenata kojima bi uverili svoje nekadašnje birače da su radili u njihovom interesu i u interesu nacionalne zajednice koju navodno bezrezervno predstavljaju, a ne u interesu pokreta i stranaka koji se trude da na vlast u punom kapacitetu vrate Mila Ðukanovića i DPS, izgleda da je DF-u najlakše da politički neosnovano napada Zdravka Krivokapića", dodaje se u saopštenju.

Podgorički portal Borba.me objavio je ranije danas da su Krivokapićeva vlada i Ministarstvo spoljnih poslova odbili zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi na kojim bi državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori mogli da glasaju na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april.

"Kako bi olakšala svojim državljanima u Crnoj Gori da ostvare biračko pravo, Srbija je uputila zahtev za otvaranje tri nova biračka mesta, međutim, odlazeća Vlada je, iz sebi znanih razloga, odbila zahtev zvaničnog Beograda", navodi podgorički portal.

Tako će državljani Srbije, pretežno interno raseljena lica sa prostora Kosova i Metohije, moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata te države u Crnoj Gori, dodaje Borba.

Taj portal još dodaje da mu je ovu informaciju potvrdio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i da je "istu primio k znanju i zvanični Beograd".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa