Region

Ruski ambasador u Zagrebu o proterivanju diplomata: Odluka Hrvatske kontraproduktivna za odnose dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

23:30

Ruski ambasador u Zagrebu o proterivanju diplomata: Odluka Hrvatske kontraproduktivna za odnose dve zemlje
Ruski ambasador u Zagrebu o proterivanju diplomata: Odluka Hrvatske kontraproduktivna za odnose dve zemlje - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Proterivanje 18 ruskih diplomata iz Hrvatske je "kontraproduktivno" za odnose dve države, a ta odluka je deo "stare priče Evropske unije", izjavio je danas ruski ambasador u Hrvatskoj Andrej Nesterenko.

Nesterenko smatra da razlog za odluku Hrvatske proističe "iz stare priče Evropske unije o ruskoj vojnoj agresiji na Ukrajinu, njenim ratnim zlocinima i kršenju teritorijalnih integriteta".

"Ova odluka značajan je korak unazad u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku saradnju uoči svečanog datuma - 30. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših dveju zemalja", naveo je Nesterenko u objavi ruske ambasade na društvenim mrežama, prenosi Hina.

Hrvatska je u danas ruskoj ambasadi uručila notu kojom traži da 18 diplomata i šest clanova administrativnog osoblja napusti državu.

Hrvatsko Ministarsvo spoljnih poslova je pritom još jednom "najoštrije" osudilo "brutalnu agresiju na Ukrajinu i brojne počinjene zločine".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa