Region

Novi javni sukob Milanovića i Plenkovića: "Ovo je prešlo sve granice, čovek je patološki lažljivac"

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

17:07

Novi javni sukob Milanovića i Plenkovića: "Ovo je prešlo sve granice, čovek je patološki lažljivac"
Novi javni sukob Milanovića i Plenkovića: "Ovo je prešlo sve granice, čovek je patološki lažljivac" - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković, nakon Aktuelnog sata u parlamentu, nastavio je javnu polemiku, uz uvrede na račun predsednika Zorana Milanovića, koji ga je prethodno nazvao "udbaškim naslednikom".

Plenković je poručio da vlada i HDZ više neće gubiti vreme sa Milanovićem, koji je, kako kaže, danas pokazao ogromnu "nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo". "Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dve i po godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac”, rekao je Plenković novinarima u parlamentu.

Primetio je da Milanović očito ima puno razloga i problema za nervozu, te da je, kako kaže, izveden na čistac.

Pozvao je Milanovića da se izjasni i poručio da će vlada raditi sve što treba za hrvatske građane i privredu.

"Šteta koju je napravio u spoljnoj politici je zastrašujuća"

Milanoviću je poručio da svoje probleme i način komunikacije rešava s nekim ko mu u tom pogledu može pomoći.

"Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je necivilizovan, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije", rekao je premijer i doddao:

"On (Milanović) je danas rekao da sam ja za generale rekao da su 'retardirani'. Čovek je patološki lažljivac. Preslušajte sve moje nastupe danas u Saboru, izjavu juče, niti trunke niti milimetar takvih konotacija. Ja sam rekao da su to heroji Domovinskog rata. Čovek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u spoljnopolitičkom pogledu poslednja dva meseca je zastrašujuća", rekao je Plenković.

Dodao je da bi Milanoviću bilo bolje "da se bavi kućnim vaspitanjem", a ne rekonstrukcijom vlade, te poručio da će ga "bojkotovati u svakom smislu.

"Ne dolazi u obzir da s nekim takvim, ko je za celu stranku i vladu rekao da su banda i zaudaraju na Udbu… Ovo je prešlo sve granice, ovo je duboki ofsajd", rekao je Plenković.

Najnoviji javni sukob Milanovića i Plenkovića je došao nakon što je predsednik dobio zahtev za pomilovanje bivših obaveštajaca jugoslovenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Oni su u Minhenu osuđeni na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa