Region

Milanović u Vukovaru odlikovao ratne veterane

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2022

-

20:25

Milanović u Vukovaru odlikovao ratne veterane
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odlikovao je danas hrvatske branitelje povodom Dana grada Vukovara i tom prilikom rekao da je to najmanje što on kao predsednik može da učini za one koji su izborili hrvatsku samostalnost i nezavisnost.

"Ne mogu velike stvari, ali mogu male stvari, a ovo je mala stvar, ali i velika stvar za velike ljude", rekao je Milanović.

Dodao je da se često govori da je Hrvatsku odbranilo malo dobrih ljudi i da u svakom ratu prevagu donosi malo dobrih ljudi.

"Ustvari, u većini ljudskih poduhvata prevagu i razliku odnosi malo dobrih ljudi, a taj broj u vašem i našem ratu bio je toliko mali da mi je i danas teško verovati da je to uopšte bilo moguće", rekao je šef hrvatske države.

Tvrdi da nije bilo hrvatskih branitelja, ne bi bilo ni hrvatske slobode i države. U ime odlikovanih zahvalio je savetnik za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić, rekavši da Hrvatska još uvek nije onakva kakvom su je zamišljali hrvatski branitelji i da treba još da radi da bi, kako je kazao, postala bolja.

"Malo nas je bilo onda, a malo nas je i danas. Naša želja je bila da sačuvamo i odbranimo Vukovar. Nismo uspeli, ali nadam se da smo pružili ostatku Hrvatske dovoljno vremena da se bolje naoruža i odbrani našu domovinu", naveo je Josić, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je prethodno u vukovarskom Hrvatskom domu učestvovao na svečanoj sednici Gradskog veća Vukovara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa