Region

Cvijanović: Dan pobede nad fašizmom jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma u istoriji

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2022

-

13:14

Cvijanović: Dan pobede nad fašizmom jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma u istoriji
Cvijanović: Dan pobede nad fašizmom jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma u istoriji - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uputila je čestitku građanima Republike Srpske u kojoj je navela da je to jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma u istoriji.

"Dan kada je pobeđen fašizam, najveće zlo koje je čovečanstvo iznedrilo, predstavlja jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma i priliku da odamo dužnu poštu herojima koji su položili svoje živote za stvaranje boljeg i pravednijeg sveta", naglasila je Cvijanović, prenosi RTRS.

Ona je dodala da je u borbi za slobodu i goli opstanak, srpski narod, kao deo antifašističke koalicije, podneo ogromne žrtve koje obavezuju da negujemo sećanja na našu slavnu istoriju, ideale i vrednosti na kojima je počivala Narodno-oslobodilačka borba i Odbrambeno-otadžbinski rat.

"Upravo zarad onih koji su nas svojim delima ostavili na boljoj strani sveta, zadatak svih nas je da dosledno zastupamo istorijsku istinu o oslobodilačkim borbama i da taj duh prenesemo mladim naraštajima kao zalog za budućnost. Oslonjena na svoju tradiciju i identitet, Republika Srpska s ponosom obeležava važne istorijske datume i ostaje trajno posvećena slobodarskim idejama i civilizacijskim vrednostima, izgradnji mira i stabilnosti", navodi se u čestitki predsednice Cvijanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa