Region

Cvijanović: Sve institucije da rade svoj posao

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

15:43

Cvijanović: Sve institucije da rade svoj posao
Cvijanović: Sve institucije da rade svoj posao - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je rešavanje svirepog ubistva policijskog službenika u Prijedoru zahtevalo potpuni angažman svih institucija i da se svi jednako predano bave tim problemom.

"Ono što svi želimo jeste da sve institucije rade svoj posao, naravno i naše Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policija Republike Srpske, ali isto tako i tužilaštva, a konačno i sudovi, i to je ono što nas kao građane čini zadovoljnim i srećnim", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Ona je naglasila da građani očekuju da svako krivično delo bude rasvetljeno, da u tom sistemu učestvuju svi onako kako je to propisano i kako su precizirane njihove nadležnosti i da se dođe do potrebnog ishoda.

"To otvara more nekih pitanja i kao odgovorni ljudi moramo da se bavimo time, te da ukoliko ima određenih propusta, moramo da ih rešavamo. Poruka koja je poslata tim ubistvom je loša, ali nakon toga mora doći i poruka da oni koji su u stanju da počine takva zverstva moraju da budu privedeni pravdi", rekla je Cvijanović povodom nedavnog ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

"Moramo da očuvamo moć institucija"

Cvijanović je navela da bilo kakvi propusti u okviru službe ili postupanja treba da se rešavaju u okviru institucija.

"Ako bilo gde ima propusta, oni moraju biti identifikovani, predupređeni ili sankcionisani. Ovo je vreme u kojem moramo da budemo okupljeni, da očuvamo moć institucija da bi institucije mogle da odrađuju svoj posao i izvršavaju svoje obaveze prema građanima", rekla je Cvijanović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije danas da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) imala od sredine decembra u kancelariji u Mostaru doušnika koji je imao informaciju da može da dođe do ugrožavanja života policijskog službenika za novac. Lukač je rekao da se u toj informaciji spominje ime Dalibora Railića, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bašića.

"U informaciji se spominje ime Railića. Ta informacija nikada zvanično nije došla do MUP Republike Srpske", naveo je Lukač.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa