Region

Hrvatska popušta mere, dva eksperimentalna događaja - pa odluka

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

14:30

Hrvatska popušta mere, dva eksperimentalna događaja - pa odluka
Hrvatska popušta mere, dva eksperimentalna događaja - pa odluka - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Nastavlja se pad potvrđenih slučajeva zaraze koji je danas više nego upola manji nego pre tri sedmice, skoro za 600 zaraženih manje, izjavio je premijer Andrej Planković na sednici Vlade na kojoj je istaknuto i da bi od 1. juna mere uvedene zbog izbijanja pandemije koronavirusa mogle da budu ublažene. 

EPA/ Virginia Mayo

 

"Ubrzava se proces vakcinacije. Do kraja dana ćemo biti na gotovo 29 odsto odraslog stanovništva koje je primilo prvu dozu. Do kraja sedmice i sutrašnjeg dana biće više od milion građana koji su primili prvu dozu", poručio je hrvatski premijer, prenosi Jutarnji.hr.

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas moguće popuštanje epidemioloških mera od 1. juna.


On je na otvorenom delu sednice Vlade rekao da Štab sprovodi pripreme za moguće popuštanje mera, što će zavisiti od epidemiološke situacije.

Božinović je kazao da se večeras i u nedelju održavaju dva eksperimentalna događaja - radna večera, odnosno svadba sa 120 zvanica i da, ako se utvrdi da nije bilo širenja zaraze, razmotriće popuštanje mera za takve događaje.

Božinović je rekao i da je Hrvatska prva članica Evropske unije koja je uspešno obavila pilot testiranje kovid pasoša kao i da je spremna za njihovo izdavanje, a što se, dodao je, očekuje početkom juna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa