Region

Veliki skup VMRO-DPMNE u Skoplju, opozicija traži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora

Komentari

Autor: RTS, Telma

18/06/2022

-

23:25

Veliki skup VMRO-DPMNE u Skoplju, opozicija traži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora
Veliki skup VMRO-DPMNE u Skoplju, opozicija traži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Desetine hiljada pristalica opozicionog VMRO-DPMNE i njihovih koalicionih partnera protestovali su u Skoplju i zatražili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Cilj je pobediti i kazniti vladajući SDSM, poručio je lider stranke Hristijan Mickoski i najavio da će se borba nastaviti svuda – u parlamentu, na ulicama, u gradovima i selima.

Opozicioni VMRO-DPMNE održao je protest u Skoplju ispred zgrade Vlade, prenosi Telma.
Desetine hiljada pristalica VMRO-DPMNE i njihovih koalicionih partnera zatražili su održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, pošto je to, kažu, jedno rešenje za ekonomsku i političku krizu u koju zemlju vode vladajući SDSM i DUI.

Lider stranke Hristijan Mickoski poručio je u obraćanju okupljenima da promena mora biti i da će se borba nastaviti svuda - u parlamentu, na ulicama, u gradovima i selima.

"Naš veliki cilj je da pobedimo i kaznimo socijaldemokrate i njihovu nepromišljenu, zločinačku i izdajničku vlast", poručio je Mickoski.

Pozivajući na vanredne izbore, rekao je da bi alternativa njihovoj pobedi na biralištima bio gubitak zemlje. 

"Ili ćemo se boriti i pobediti ili će Makedonije nestati. Imamo li izbora", rekao je Mickoski.

Mickoski je kritikovao premijera Dimitra Kovačevskog i Vladu što su, kaže, ćutali o najnovijem predlogu Francuske da se zahtevi Sofije, poput uvrštavanja bugarske manjine u ustav Severne Makedonije, uključe u pregovarački proces Skoplja i Evropske unije.

"Da budemo jasni, to nije ništa drugo do kapitulacija bez odlaganja, ono što bi se moglo nazvati bugarizacijom Makedonije na rate ili diplomatskim nokautom", rekao je Mickoski.

Komentari (0)

Evropa