Region

Lav iz Crne Gore poznat kao Simba uspešno stigao u Holandiju i dobio novo ime

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2022

-

20:16

Lav iz Crne Gore poznat kao Simba uspešno stigao u Holandiju i dobio novo ime
Lav iz Crne Gore poznat kao Simba uspešno stigao u Holandiju i dobio novo ime - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mladunče lava koje je početkom godina pronađeno u Budvi po uspešnom transportu u Holandiju dobio je ime Nikola. Tokom višenedeljne potrage lavić je nazvan Simba.

"Nikolino preseljenje je bilo veoma uspešno. Naš tim ga je stalno proveravao tokom njegovog putovanja i sve je prošlo dobro. Veliko hvala ekipi na efikasnoj vožnji preko granica do Nikolinog budućeg trajnog doma. Dobrodošao Nikola! Želimo ti sve najbolje i daćemo ti vremena da se smestiš", piše u objavi na fejsbuk stranici holandske organizacije FELIDA Big Cat Sanctuary.

 

 


Zbog krijumčarenja životinje u pritvoru su bili državljani Turske Tunčer Ciftci i Sejit Ali Akmese, te Beranac Mahmut Nikšić.

Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mestu Pobori iznad Budve usledila je potraga, koja je trajala do 10. februara kada je pronađen u mestu gde je nestao, na putu ka selu selu Krapina.

Privremeno je bio smešten u prihvatilištu za životinje, sada je u Holandiji, odagkle će biti transportovan u, kako je ranije najavljeno, stalno stanište u Južnoj Africi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa