Region

Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje braće Mamić Hrvatskoj, sudija ponovo odlučuje

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

12:30

Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje braće Mamić Hrvatskoj, sudija ponovo odlučuje
Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje braće Mamić Hrvatskoj, sudija ponovo odlučuje - Copyright EPA/Szilard Koszticsak, EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku istražnog sudije, koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića odbio da odredi istražni zatvor.


Određivanje istražnog zatvora protiv braće Mamić nužan je preduslov za raspisivanje nove poternice i traženje izručenja u skladu sa odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH iz 2014.

Sudija istrage u odnosu na braću Mamić moraće da donese novu odluku o kojoj će odlučiti ove sedmice.

U odnosu na ostale okrivljene vanraspravno veće je potvrdilo odluku sudije istrage, a vezan za slučaj Mamić, da sudija Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, i osečki preduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudija Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja dela, a vezan je uz njegovu sudijsku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rešenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, a što se upravo dogodilo, protiv njega se pokreće disčiplinski postupak, kojim se on udaljava sa sudijske funkcije, piše zagrebački Jutarnji list.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa