Region

Abazović: Izbori u Crnoj Gori zavise u DPS, apelujem da ne idemo na destabilizaciju

Komentari

Autor: RTCG/FoNet

20/07/2022

-

21:13

Abazović: Izbori u Crnoj Gori zavise u DPS, apelujem da ne idemo na destabilizaciju
Abazović: Izbori u Crnoj Gori zavise u DPS, apelujem da ne idemo na destabilizaciju - Copyright www.gov.me

veličina teksta

Aa Aa

Da li će biti parlamentarnih izbora ove godine, zavisi od ukupne političke situacije, ako DPS ostane pri svom ranije izrečenom stavu verovatno hoće, a ako ne ostane, postoji mogućnost da imamo lokalne izbore, pa početkom proleća parlamentarne, izjavio je danas crnogorski premijer Dritan Abazović.

"Moj apel je da ne idemo u destabilizaciju, jer niko od naših međunarodnih partnera i ko je politički racionalan u ovom trenutku ne želi destabilizaciju države", kazao je Abazović u Skupštini Crne Gore, prenosi RTCG.

On je istakao da bi destabilizacija bila najgore moguće rešenje, ali je dodao da su neki manji politički subjekti definitivno za destabilizaciju. Abazović je kazao da na jučerašnjem sastanku sa predsednikom države i liderom DPS Milom Đukanovićem nije razgovarao o mogućnosti da ta stranka uskrati podršku Vladi.

"Razgovarali smo kako da dođemo do deblokade evropskog puta, to je naša agenda i verujem da tu imamo saglasnost i da su oni raspoloženi da budu deo konstruktivne većine", rekao je Abazović.

Upitan ko će činiti stručni tim za analiziranje Temeljnog ugovora sa SPC i da li će se o tom dokumentu ponovo glasati na Vladi, Abazović je kazao da on i Đukanović nisu govorili o imenima, ali da su na neki način uputili apel stručnoj javnosti.

"Tu mislimo na Pravni fakultet, na univerzitet, možda na Udruženja pravnika, Notarsku komoru i neka strukovna udruženja koja bi mogla da daju doprinos koji se do sada nije čuo", kazao je Abazović, dodavši da nema dilemu da je sve urađeno kako treba.

Naglasio je da do sada nije čuo nijedan argument koji bi mogao da se tumači kao potreba da se uđe u neke intervencije, ali s obzirom na to da je to pitanje izazvalo neke nedoumice, ne vidi prepreku da i ti pojedinci daju još neko mišljenje.

"Tvrdim da je sve u redu. Nemamo ambiciju da stavimo potpis na nešto što je protivustavno, ali ni da podlegnemo pritisku", poručio je Abazović.

Komentarišući tvdnje jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da je Đukanoviću navodno pretio hapšenjem, Abazović je rekao da pretnje nisu njegov manir i da se takvim stvarima nikada ne bi služio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa