Region

DF pozvao Abazovića i Jokovića da se izjasne o resetovanju parlamentarne većine: U suprotnom prepustićemo vas sudbini

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2022

-

16:26

DF pozvao Abazovića i Jokovića da se izjasne o resetovanju parlamentarne većine: U suprotnom prepustićemo vas sudbini
DF pozvao Abazovića i Jokovića da se izjasne o resetovanju parlamentarne većine: U suprotnom prepustićemo vas sudbini - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Demokratski pozvao je danas premijera Dritana Abazovića i potpredsednika vlade Vladimira Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o ponudi o resetovanju parlamentarne većine na posle izbora u avgustu 2020. ili će ih, kako kažu, u suprotnom prepustiti njihovoj sudbini.

U saopštenju DF objavljenom na Fejsbuku se navodi da, nakon što je izvesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatraju ovu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore.

Pošto je, navode, vlada izgubila podršku dve trećine poslanika koji su je podržavali, iz DF-a smatraju da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na njihovu ponudu.

"Bez obzira na političke i ideološke razlike, verujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize”, poručili su iz DF-a.

Upozorili su da ignorisanje ove, kako kažu, ozbiljne društveno-političke krize, ne može da traje u nedogled.

“Pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini”, saopšteno je iz ovog saveza.

Demokratski front je predložio jučce resetovanje odnosa parlamentarne većine na stanje posle avgustovskih izbora 2020. i formiranje tehničke vlade koja bi bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore u jednom danu.

Pet stranaka predvođenih DPS-om Mila Ðukanovića podnelo je parlamentu inicijativu za izglasavanje nepoverenja Abazovićevoj vladi nakon što je on u sredu u Podgorici potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

Sednica sa ovim dnevnim redom zakazana je za 19. avgust, na dan velikog praznika Preobraženje Gospodnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa