Region

Završen uviđaj, objavljene prve informacije o uzroku teške nesreće u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2022

-

19:14

Završen uviđaj, objavljene prve informacije o uzroku teške nesreće u Hrvatskoj
Završen uviđaj, objavljene prve informacije o uzroku teške nesreće u Hrvatskoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uviđajem o saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na auto-putu kod hrvatske Breznice utvrđeno je da je život izgubilo 12 osoba, a da je vozač autobusa izgubio kontrolu nad volanom. U cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i veštačenje alkoholisanosti vozača.

Prema dosad prikupljenim podacima, do nesreće je došlo kada vozač autobusa registovanog u Poljskoj izgubio kontrolu nad volanom vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletelo sa auto-puta.

Poginulo je 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, a svi su bili državljani Poljske, prenela je Hina.

U poljskom autobusu bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača.

Na lečenju su trenutno 32 osobe, saopštio je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je prilikom obilaska povređenih u bolnici u Varaždinu da je 19 osoba teže, a 13 lakše povređeno.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović naveo je na konferenciji za novinare da su se uz hrvatske hitne službe, koje su u izuzetno kratkom vremenu izašle na teren, u pomoć i razgovor sa unesrećenima uključili i poljski policijski službenici koji su od ranije u Hrvatskoj u okviru programa koji MUP sprovodi svako leto "Hrvatska sigurna turistička destinacija".

"Oni su ovde kako bi olakšali komunikaciju sa preživelima, kako bi bili na usluzi i ambasadi Republike Poljske, dakle u prikupljanju svih obaveštenja koja su nužna i koje se nastoje utvrditi", istakao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa