Region

Crna Gora: Sazvan novi sastanak "stare većine", ističe rok za predlaganje mandatara

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2022

-

16:19

Crna Gora: Sazvan novi sastanak "stare većine", ističe rok za predlaganje mandatara
Tanjug/AP/Risto Bozović - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Novi sastanak predstavnika "stare parlamentarne većine" o formiranju Vlade Crne Gore i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan sutra u 10 časova, prenosi RTCG pozivajući se na nezvanične informacije.

Crnogorske "Vijesti" navode da je na novi sastanak pozvao predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Sutra ističe rok do koga bi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade. On je u petak završio konsultacije o mandataru sa predstavnicima partija, i najverovatnije će tražiti skraćenje mandata Skupštini ako ga niko ne uveri da može da konstituiše vladu. To bi državu približilo vanrednim izborima.

Poslednji, sedmi sastanak bivše većine održan je u petak, i nije doneo pomak u pregovorima, niti su stranke bivše većine poslale Ðukanoviću potpise podrške predlogu da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, što su bile ranije usaglasile.

Tom sastanku, koji je trajao samo dvadesetak minuta, nisu prisustvovali jedino predstavnici koalicije "Crno na bijelo" (GP URA i CIVIS), koji su prethodno saopštili da neće potpisati predlog za mandatara dok ne bude dogovora o svim ključnim funkcijama u potencijalnoj budućoj vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa