Region

Krivokapić osnovao Demohrišćanski pokret: Nošeni željom da građani Crne Gore dobiju novi politički izbor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/09/2022

-

14:55

Krivokapić osnovao Demohrišćanski pokret: Nošeni željom da građani Crne Gore dobiju novi politički izbor
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i nekadašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić održaće 22. septembra pres konferenciju na kojoj će obavestiti javnost o osnivanju Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori.

"Podstaknuti nemilim dešavanjima u zemlji i nošeni željom da građani Crne Gore dobiju novi politički izbor predstavićemo program, cilj i misiju Pokreta. Formiranje Pokreta rezultat je zalaganja ljudi koji u ovoj zemlji žele da pruže nove ideje i rešenja, pa pozivamo sve koji dele naše vednosti i ideale da nam se pridruže i učestvuju u kreiranju nove i prosperitetne Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, misija pokreta je da Crna Gora bude najbolje mesto za život, bogata i snažna ekonomska država, država i sistem zasnovan na znanju, poštenom radu, da inspirišu i probude kreativnost i stvaranje i podstiču trajne vrednosti.

"Cilj nam je da Crna Gora bude država ostvarenih i zadovoljnih ljudi, koji će se suočavati sa realnim problemima i rješavati ih, bez obzira na to da li su oni iz privatne, ekonomske, ekološke, društvene ili političke sfere", kazali su iz Pokreta.

Podsetimo, Krivokapić je bio premijer 42. vlade Crne Gore, prve nakon smene Demokratske partije socijalista posle 30 godina vlasti. On je izabran sa liste "Za budućnost Crne Gore" kao nestranačka ličnost, iako je bio formalno kandidat Demokratskog fronta.

Krivokapić je vodio ekspertsku vladu koju su sačinjavali ministri bez partijske pripadnosti, a nakon izglasavanja nepoverenja, dva ministra su ipak odlučila da uđu u politiku. Tako su bivši ministar finansija i ekonomskog razvoja Jakov Milatović i Milojko Spajić osnovali politički pokret Evropa sad. Pošto su bili najbliži krivokapićevi saradnici, očekivalo se da će i bivši premijer biti u njihovom pokretu, međutim, on je osnovao svoju političku opciju.

Za sada se ne zna da li će Krivokapić učestvovati na izborima u Podgorici, koji su zakazani za 23. oktobar, dok je Pokret Evropa sad, nazvan po ekonomskom programu dvojice bivših ministara, već počeo kampanju u glavnom gradu Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa