Region

Krivokapić i Vukšić predstavili Demohrišćanski pokret, kažu da se zasniva na "tradicionalnim vrednostima"

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2022

-

16:41

Krivokapić i Vukšić predstavili Demohrišćanski pokret, kažu da se zasniva na "tradicionalnim vrednostima"
Zdravko Krivokapić i Dejan Vukšić - Copyright Prinskrin/Facebook/Demohrišćanski pokret

veličina teksta

Aa Aa

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i nekadašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić predstavili su danas Demohrišćanski pokret, a kažu da će im saveznici na političkoj sceni biti oni koji su do kraja podržavali 42. Vladu Crne Gore.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je neophodno da etika bude ispred svega, te da se pokret zasniva na iskonskim tradicionalnim vrednostima, prenela je RTCG.

On se osvrnuo na današnju situaciju u Crnoj Gori i rekao da je na sceni kolektivna politička korupcija. Krivokapić je ponovio da je Vlada koja je formirana nakon one koju je predvodio neustavna, te da ne proizilazi iz slobodne volje građana.

Rekao je i da Crnoj Gori žele prosperitet, "da bude prvo etička, pa onda ekonomska, ekološka i sa svim drugim atributima".

Svu pažnju će, kako je rekao, usmeriti na postulat da planska ekonomija bude mera države. Krivokapić je kazao da će im prirodni saveznici biti oni koji su iskreno i do kraja podržavali 42. Vladu Crne Gore.

"Nadamo se da ćemo naći zajednički imenitelj kako bismo preporodili Crnu Goru", rekao je on.

Kandidat za predsednika pokreta Dejan Vukšić rekao je da ga je za angažman motivisalo hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca, smatra da da u svemu najviše trpi država i poručje da će pokret biti protivnik partokratiji i partijskom zapošljavanju.

Vukšić je kazao i da će izmena izbornog zakonodavstva biti jedan od njihovih prioriteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa