Region

Milanović protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici: Ne podržavam upetljavanje u rat više no što treba

Komentari

Autor: HRT

18/10/2022

-

15:46

Milanović protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici: Ne podržavam upetljavanje u rat više no što treba
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da će se, kao vrhovni komandant Oružanih snaga, usprotiviti ideji da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici. 

"Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni komandat neću to odobriti. Nisam čuo za predlog, ali unapred kažem, to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku", rekao je Milanović u izjavi za novinare nakon svečane inauguracije rektora Univerziteta u Zagrebu Stjepana Lakušića. 

Milanović je dodao kako on nema uticaj na ono što Hrvatska misli da donira, jer se to odnosi na materijalna sredstva, što određuje Vlada, prenosi HRT. 

"To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske odbrane. Hrvatska odbrana je na prvom mestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa