Region

Venecijanska komisija primila zahtev Đukanovića o izmeni Zakona o predsedniku: "Daćemo mišljenje po hitnom postupku"

Komentari

Autor: FoNet

16/11/2022

-

22:08

Venecijanska komisija primila zahtev Đukanovića o izmeni Zakona o predsedniku: "Daćemo mišljenje po hitnom postupku"
Milo Đukanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Iz Venecijanske komisije saopšteno je za Radio-televiziju Crne Gore da su primili zahtev crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da daju mišljenje povodom izmena i dopuna Zakona o predsedniku, koje je usvojila Skupština Crne Gore.

Sekretarijat Venecijanske komisije potvrđuje da je od predsednika Crne Gore primio zahtev za hitno mišljenje o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku. "Nameravamo da to mišljenje damo po hitnom postupku, pre sledeće plenarne sednice zakazane za 16. i 17. decembar ove godine, ali za sada ne možemo dati precizniji datum", saopštili su iz Venecijanske komisije.

Đukanović je zatražio 9. novembra od Venecijanske komisija hitno mišljenje o izmenama Zakona o predsedniku, koje je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Savetnik predsednika države za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić saopštio je da se Đukanović obratio predsednici Venecijanske komisije Kler Maluri.

On je rekao da je Đukanović naročito problematizovao to što, i pored nefunkcionisanja Ustavnog suda, određeni nosioci izvršne i zakonodavne vlasti prave korake koji zalaze mimo ograničene ravni njihovih Ustavom definisanih nadležnosti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa