Region

Predsedničke izbore u Crnoj Gori pratiće 14 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

12:00

Predsedničke izbore u Crnoj Gori pratiće 14 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača
Izbori u Crnoj Gori - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a izborni proces pratiće posmatračka misija koja će uključivati 14 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača, saopštio je šef posmatračke misije ODIHR-a (EOM) Tomas Meceris.

Meceris i članovi Misije sastali su se tim povodom juče sa predsednikom Državne izborne komisije (DIK) Nikolom Mugošom, sekretarom Nikolom Dedeićem, članom Milisavom Ćorićem i dijelom zaposlenih Službe DIK-a.

Mugoša je informisao Mecerisa o aktivnostima DIK-a u susret predsedničkim izborima, naglašavajući transparentnost rada DIK-a i dosadašnju saradnju sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, ODIHR-om, kao i civilnim sektorom.

Dodao je i da je DIK potvrdio jednu kandidaturu predsedničkog kandidata, Andrije Mandića.

Dedeić i Ćorić su iskazali spremnost za saradnju sa predstavnicima Misije ODIHR-a i upoznali ih sa izazovima i obavezama koje ima DIK i organi za sprovođenje izbora u susret predsedničkim izborima.

Kako je saopšteno, Maceris je izrazio interesovanje za funkcionisanje opštinskih izbornih komisija u kojima izborni proces nije okončan, odnosno nisu proglašeni konačni rezultati lokalnih izbora iz oktobra prošle godine.

Zaključeno je da je potrebno da DIK i ODIHR kontinuirano održavaju blisku saradnju i razmenjuju informacije o funkcionisanju DIK-a i organa za sprovođenje izbora tokom sprovođenja aktivnosti u ovom izbornom procesu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa