Region

Hrvatska policija o curenju naftovoda kod Zagreba: Nema povređenih, utvrđuje se materijalna šteta

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2023

-

16:42

Hrvatska policija o curenju naftovoda kod Zagreba: Nema povređenih, utvrđuje se materijalna šteta
Hrvatska policija o curenju naftovoda kod Zagreba: Nema povređenih, utvrđuje se materijalna šteta - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

U curenju naftovoda kod Zagreba nije bilo povređenih osoba, a materijalna šteta je zasad neutvrđena, izvestila je zagrebačka policija.

U petak je između 15 minuta posle ponoći i 10.30 sati u Rugvici, na Ježevu, na oranici iz zasad neutvrđenog razloga došlo do isticanja smese nafte i vode iz naftovoda trgovačkog društva, prenosi portal Index.hr.

Deo smese nafte i vode izlio se u odvodni kanal, na koji je postavljena zaštitna sabirna plutajuća brana. Naftovod je zatvoren te je u toku sanacija.

U događaju nije bilo povređenih osoba, a materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Uviđaj će se nastaviti nakon što se za to steknu uslovi, navodi se u saopštenju policije. Ina je juče poslepodne izvestila da je propuštanje na cevovodu koji spaja naftno polje Ježevo sa sabirnom stanicom uočeno prepodne, a izlilo se oko četiri kubna metra nafte u okolini bušotine.

Protok kroz cevovod odmah je zaustavljen, a stanje je pod kontrolom te je u toku sanacija. Slučaj istražuju i Državni inspektorat - rudarska inspekcija, inspekcija zaštite okoline.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa