Region

Incident u Zagrebu: Mladić naoružan mačetom upao u gimnaziju, reagovala policija

Komentari

Autor: Jutarnji list, Index

06/03/2023

-

16:17

Incident u Zagrebu: Mladić naoružan mačetom upao u gimnaziju, reagovala policija
Incident u Zagrebu: Mladić naoružan mačetom upao u gimnaziju, reagovala policija - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Nepoznata osoba naoružana mačetom upala je danas nešto pre 14 časova u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, potvrdili su iz Policijske uprave Jutarnjem listu. Povređenih nema, a za počiniocem se traga.

List prenosi da policija istražuje sve okolnosti događaja kao i da se motiv napada još istražuje.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji, reč je o mlađoj osobi koja nije učenik Klasične gimnazije. Naoružani mladić ušao je u jedan od četvrtih razreda i pretio profesorki.

Po nezvaničnim informacijama, u pozadini incidenta je vršnjačka svađa zbog koje je mladić ušao u školsku zgradu u Križanićevoj ulici.

Jutarnji list dodaje da je incident trajao vrlo kratko nakon čega je mladić napustio školu i udaljio se u nepoznatom smeru. Policija za njim intenzivno traga. Škola je opremljena videonadzorom koji je snimio počinioca.

Direktorka zagrebačke Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić kaže da do ozbiljnijih posledica nije došlo zahvaljujući reakciji profesora i učenika. Ona je rekla da mladić koji je u gimnaziju upao sa mačetom nije učenik ove škole.

"Situacija je traumatična... U školu je ušao nepoznati mladi čovek koji je ušao u učionicu tokom časa na kojem je bila profesorka i pretio hladnim oružjem učeniku. Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorke sprečene su veće posledice, niko nije povređen", rekla je direktorka.

Dodala je da prilikom izlaska iz škole nije imao ništa u rukama. Rekla je da je pozvana policija i da su u toku istražne radnje.

"Mi ćemo se sada u školi svi, stručna služba, nastavnici uz podršku Grada i Ministarstva baviti time da rešimo posledice ovakvog traumatičnog događaja na naše učenike i da pomognemo svima da prebrode ove situaciju. Učenici su sigurni, nastava se nastavila redovno i nadamo se da se ovakav događaj više neće ponoviti", rekla je direktorka, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje novinara da li se zna ko je mladić sa mačetom, ona je rekla da policija ima informacije, ali da ne želi da iznosi detalje.

Komentari (0)

Evropa