Region

Abazović: URA podržala Bečića na predsedničkim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

11:00

Abazović: URA podržala Bečića na predsedničkim izborima
Abazović: URA podržala Bečića na predsedničkim izborima - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Građanski pokret URA na izborima će podržati predsedničkog kandidata Demokrata Aleksu Bečića, saopštio je lider URA Dritan Abazović na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Demokratske Crne Gore.

Bečić je rekao da je siguran u pobedu na predsedničkim izborima.

Abazović je rekao da je bilo nesuglasica u prethodnom periodu, ali da je Bečić dao doprinos u borbi za bolju Crnu Goru i da je idealan kandidat, prenose Vijesti. 

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a oni koji izađu na glasanje biraće između aktuelnog predsednika Mila Đukanovića i lidera stranaka koje su 2020. smenile sa vlasti njegov DPS.

Pored  Đukanovića i jednog od lidera Demokratskof fronta Andrije Mandića, političku snagu na biralištima odmeriće i lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, kao i Jakov Milatović iz novog pokreta "Evropa sad", Aleksa Bečić, predsednik stranke Demokratska Crna Gora. Među kandidatima je i jedna žena, poslanica opozicione Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović-Stanković, ali i influenser Jovan Radulović Jodžir.

Ukoliko u prvom krugu neki od kandidata ne izvojevaju ubedljivu pobedu na biračkom bojnom polju, dva najbolja, koji su dobili najveću podršku birača, odmeriće snage u drugom izbornom krugu, koji bi u tom slučaju bio održan 2. aprila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa