Region

Uhapšene dve osobe osumnjičene za napad na albanski TV Top čenel

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2023

-

19:45

Uhapšene dve osobe osumnjičene za napad na albanski TV Top čenel
Albanska policija - Copyright AP/Hektor Pustina

veličina teksta

Aa Aa

Albanska policija privela je dve osobe osumnjičene za povezanost sa napadom iz vatrenog oružja na zgradu televizije Top čenel u kojoj je poginuo 60-ogodišnji radnik obezbeđenja.

U izveštaju TV Kljan se navodi da su dvojica osumnjičenih uhapšena u Valoni i da su poreklom iz Skadra, prenosi Reporteri.

"Nastavlja se istraga u vezi sa osumnjičenim licima koja bi mogla biti umešana u smrtonosni napad na TV Top čanel. Dve osobe, privedene u ranim jutarnjim časovima u Valoni, poreklom su iz Skadra. Policija osnovano sumnja da su umešane u ovaj neviđeni napad izveden u ranim jutarnjim satima u blizini zgrade TV Top čanel u kojem je, nažalost život izgubio i 60-godišnji radnik obezbeđenja Pal Kolja", navodi se u saopštenju albanske policije.

Albanski mediji su ranije danas objavili da je nedugo nakon napada, koji se dogodio sat posle ponoći, na obližnjem autoputu pronađeno zapaljeno vozilo marke Rendž rover, koje je, kako se sumnja, korišćeno za napad na prostorije Top čanela.

Portal Albenijan posta preneo je da postoje pretpostavke da se u zapaljenom vozilu nalazila i automatska puška Kalašnjikov koja je korišćena u napadu. Radnik obezbeđenja star 60 godina pogođen je hicima u telo i preminuo je na putu do bolnice. Za sada nije poznat motiv napada.

Komentari (0)

Evropa