Region

Milatović: Noć koju smo čekali više od 30 godina, ovo je pobeda svih nas

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/04/2023

-

22:39

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Evropa sad i novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je ovo noć na koju se čekalo više od 30 godina, te da je reč o pobedi "svih".

"Neka nam je sa srećom pobeda pomirene Crne Gore, jer je ovo zaista pobeda pomirene Crne Gore i pobeda svih nas. Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak napred, rekla presudno 'zbogom' prevaziđenom režimu Đukanovića i napravila korak napred ka bogatijoj, pravednijoj, ravnopravnijoj, lepšoj i evropskoj Crnoj Gori, i neka nam je sa srećom", rekao je Milatović.

Kako je dodao, rečeno je jedno veliko "dobro veče" i "dobar dan" jednoj bogatijoj, zajedničkoj, uspešnoj i evropskoj Crnoj Gori.

"Hvala svim građanima i građankama koji su danas izašli i glasali, i na taj način dali dodatni legitimitet ovom demokratskom procesu. Večeras ostavljamo prošlost u prošlosti, snažno zakoračujemo u budućnost. Ovo je istorijski dan za sve nas, zato pozivam sve i da večeras dostojanstveno slave, da slave onako kakva je bila i ova veilka pobeda - a to je dostojanstvena pobeda jedne nove, demokratske Crne Gore", naveo je Milatović.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Večeras želim da poručim da mi je srce veliko zbog ovolikog poverenja koje sam dobio od građana i građanki Crne Gore. Obećavam ono što Crna Gora do sad nikad nije imala - da ću istinski biti predsednik svih građana i građanki Crne Gore", napomenuo je novoizabrani predsednik.

Kako je rekao, "nikada nas više neće deliti, siromašiti i zarobljavati državu kriminalom i korupcijom".

"Mi smo večeras svi zajedno rekli da Crna Gora ide ka bogatstvu, jednakosti,  ka zemlji pravde, poverenja i zajedništva - ka evropskoj Crnoj Gori. Zato želim da kažem - ja kao predsednik Crne Gore, zajedno sa svima nama koji ovde večeras stojimo, ćemo u narednih pet godina uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju", naveo je Milatović.

On je takođe rekao da nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadnog Balkana i prema susedima i komšijama.

"Mi ovde želimo da kažemo da Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Mi želimo slogu, zajedništvo i napredak u evropskom Zapadnom Balkanu. 

Mi ovde svi zajedno večeras poručujemo da želimo da se bavimo temama od životnog značaja - vladavinom prava, ekonomijom i evropskim integracijama. To su naša tri ključna prioriteta. Rekli smo veliko 'zbogom' jednom pogubnom režimu i poslednjem diktatoru u Evropi", rekao je Milatović.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Zato ja večeras želim i da kažem veliko hvala svim ljudima, političkim partijama, građanskim aktivistima, slobodnim medijima, svim ljudima velikog srca koji su 30 godina nosili baklju slobode koja je zasijala negde snažno 30. avgusta 2020. godine, a još snažnije večeras, 2. aprila. To je ona Crna Gora, zajednička i uspešna Crna Gora koju nikada više neće voditi neuspešni i nedemokratski ljudi. Ovo je zaista, još jednom ponavljam, pobeda pomirene Crne Gore, i Crnu Goru nikada niko više neće svađati. Crna Gora je zemlja svih nas", istakao je on.

Pozvao je takođe sve da dostojanstveno slave.

"Hvala vam ljudi, hvala vam slobodna Crna Goro, pravednija Crna Goro, bogatija Crna Goro, ravnopravnija Crna Goro, jednakija Crna Goro u kojoj će svi građani imati uvek od sada iste šanse za uspeh u životu, i gde će za uspeh u životu biti potrebno jedino ono koliko neko zna i ume. To je Crna Gora svih nas za koju smo se mi večeras izborili", rekao je on.

U izbornom štabu Pokreta "Evropa sad" uz pobednika predsedničkih izbora Jakova Milatovića, nalaze se i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, lider Demokrata Aleksa Bečič, lider URA Dritan Abazović, kao i bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa