Region

Sabija Izetbegović ostala i bez zvanja doktora nauka

Komentari

Autor: Klix.ba

13/04/2023

-

18:55

Sabija Izetbegović ostala i bez zvanja doktora nauka
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sebiji Izetbegović, direktorki Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu biće poništena diploma doktora nauka, izglasao je Senat UNSA koji je za to dao podršku rektoru Rifetu Škrijelju, javlja klix.ba.

Trideset članova Senata je bilo za tu odluku, dva su člana bila protiv, a šest ih je bilo uzdržano.

Kako je nakon sednice izjavila predstavnica Medicinskog fakulteta Sebija Izetbegović ne predaje više ginekologiju na Medicinskom fakultetu, a o njenom radnom odnosu odlučuje rektor kao poslodavac.

Raniju odluku o poništenju njenog magistarskog rada donela je Uprava za inspekcijske poslove Sarajevske županije.

Senat sarajevskog sveučilišta u martu je Sebiji Izetbegović, supruzi zi lidera najjače bošnjačke političke stranke SDA Bakira Izetbegovića oduzeo magistarsko zvanje nakon što je utvrđeno da na Medicinskom fakultetu u Sarajevu nema verodostojne dokumentacije kojom bi se potvrdilo da je ona položila sve ispite na postdiplomskom studiju, što je bio i uslov za prijavu odnosno odbranu magistarske radnje.

Izetbegović je tvrdila kako je sporne ispite položila na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gde je postdiplomski studij upisala 1993, ali ni tamo nisu pronađene njene prijave ispita i podaci o onima što ih je navodno položila.

Nakon oduzimanja magisterija Senat joj je prošle nedelje poništio i status redovne profesorke na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Komentari (0)

Evropa