Region

Odbrana predsednika Opštine Budva izjavila žalbu na produženi pritvor

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

10:43

Odbrana predsednika Opštine Budva izjavila žalbu na produženi pritvor
Odbrana predsednika Opštine Budva izjavila žalbu na produženi pritvor - Copyright Printscreen YouTube/Portal Radio Televizija Budva

veličina teksta

Aa Aa

Odbrana predsednika Opštine Budva Mila Božovića, izjavila je žalbu protiv rešenja Višeg suda kojim mu je produžen pritvor, saopštio je njegov advokat Miroje Jovanović.

Branioci, politički saborci i porodica Božovića će, kako je naveo Jovanović, u narednom periodu obelodaniti dokaze o montaži u tom slučaju, u formi pisane dokumentacije i veštačenja, a nakon toga se obratiti nadležnim adresama.

Predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću produžen je pritvor za 60 dana.

On se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i da je počinio tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Od tada se nalazi u pritvoru u Spužu.

"Viši sud je postupao po predlogu SDT, koji predlog je očigledno više sračunat i usmeren na političku kampanju nego na sprovođenje prava i pravde. SDT i Suzana Mugoša ne dozvoljavaju uvid u spise, kao što je javnost upoznata ranije, i za to postoji samo jedan razlog – SDT ne poseduje bilo kakve dokaze protiv gospodina Božovića", saopštio je Jovanović, prenosi portal RTCG.

Ono što dodatno zabrinjava, tvrdi Jovanović, je činjenica da specijalno tužilaštvo krije spise i od sudova, o čemu, kako navodi, poseduje pismene dokaze koji su prezentovani u žalbi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa