Region

Dodik o Kancelariji visokog predstavnika u BIH: Spska neće poštovati nametanje zakona

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2023

-

19:11

Dodik o Kancelariji visokog predstavnika u BIH: Spska neće poštovati nametanje zakona
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska neće poštovati nametanje zakona Kancelarije visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR).

Komentarišući informaciju da OHR priprema izmene Krivičnog zakona BiH kojima je predviđeno krivično gonjenje za nepoštovanje odluka OHR, Dodik je rekao da Srpska neće poštovati takvo nametanje.

"Pa šta ako i donese? OHR će doneti zakon da moraš da ga poštuješ. Eto mi kažemo da nećemo. Pa, mogu pripremiti krivične prijave čim donesu taj zakon. Dakle, teraju nas uz zid i do mesta u kome nema više povratka i mi ćemo doneti naše odluke o statusu", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

 On je poručio da bi američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju "bilo pametno da se ne meša u unutrašnje stvari BiH".

Dodik je istakao da RS hoće i može da bude u BiH pod uslovom da se vrati izvorni Dejtonski sporazum, a ne da se nameće sila.

Predsednik RS je naglasio da će ''lažni'' visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit ''proći kao što su prošli juče avioni", prenela je RTRS.

Dodik je rekao da je u Republici Srpskoj pet puta povećan broj malignih oboljenja nakon NATO bombardovanja i da se Srbi nikada neće radovati stranim avionima, pogotovo onima koji su bacali osiromašeni uranijum po njima.

"Idite sada u Klinički centar na Odeljenje pedijatrije i videćete novorođenu decu i onu koja imaju nekoliko godina, koja sada boluju od malignih oboljenja", rekao je Dodik, komentarišući jučerašnje nadletanje američkih bombardera iznad gradova u BiH.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa