Region

Saniran oštećeni nasip na Muri u blizini sela Dolnja Bistrica u Sloveniji, stotine meštana se vratilo kućama

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2023

-

23:18

Saniran oštećeni nasip na Muri u blizini sela Dolnja Bistrica u Sloveniji, stotine meštana se vratilo kućama
Saniran oštećeni nasip na Muri u blizini sela Dolnja Bistrica u Sloveniji, stotine meštana se vratilo kućama - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasne i helikopterske ekipe u Sloveniji uspele su danas da saniraju oštećeni nasip na reci Muri u blizini sela Dolnja Bistrica, a nekoliko stotina meštana vratilo se u svoje kuće.

Slovenački vojni helikopter i helikopter koji je poslala Hrvatska postavili su betonske blokove duž oštećenog nasipa u dužini od 20 metara, javila je slovenačka agencija STA.

Tanjug/HINA/Edvard Šušak

 

Slovenački ministar odbrane Marjan Šarec posetio je danas to područje, navodeći da su ekipe radile cele noći nakon što je nasip probijen u subotu.

Šarec je pohvalio snage civilne zaštite u regionu i upozorio građane da se ne približavaju nasipu.

Ministar je istakao da je u pomoć Sloveniji prvi stigao hrvatski helikopter, a da i Mađarska šalje helikopter i inženjerski tim. 

Tanjug/HINA/Edvard Šušak

 

Trenutno se voda ispumpava iz poplavljenih kuća, a džakovi sa peskom se postavljaju duž nasipa radi zaštite, jer se strahuje od poplava duž cele reke Mure. 

Hidrolog Janez Polajnar rekao je ranije danas da je Mura pri ulasku u Sloveniju u Gornjoj Radgoni jutros dostigla rekordnu zapreminu od više od 1.450 kubnih metara. 

Očekuje se da će vodene mase proći kroz Sloveniju u naredna 24 sata. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa