Region

RTCG: Bečić neće u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi DPS-a i Socijaldemokrata

Komentari

Autor: RTCG

17/09/2023

-

21:48

RTCG: Bečić neće u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi DPS-a i Socijaldemokrata
Aleksa Bečić - Copyright Tanjug/MEDIABIRO

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića da se obavežu da neće ići u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata.

Portal RTCG nezvanično saznaje da je Bečić insistirao na tome da neće biti kandidat za predsednika Skupštine, ukoliko izbor bude zavisio od Mehmeta Zenke iz Demokratske unije Albanaca i Socijaldemokrata.

Predložio je da Demokrate zauzmu isti stav i po pitanju izbora 44. Vlade, što je na sednici prihvaćeno, a potom je Bečić to preneo predstavnicima drugih partija koje učestvuju u pregovorima o novoj vladi.

Demokrate su odluku donele zbog toga što su na parlamentarnim izborima 11. juna Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokrate bili u koaliciji sa DPS i sada se čini da je formiranje vlade nemoguća misija, navodi RTCG.

Prema saznanjima tog portala, za prvobitni koncept vlade sa manjinama i SNP mandataru i predsedniku Evrope sad Milojku Spajiću nedostaju glasovi sa njegove liste. Zvanično se zna da su to dve poslanice sa liste PES, ali se spekuliše da mandatarove aktuelne planove nisu spremna da podrže bar još dva poslanika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa