Evropa

Na snazi narandžasti meteoalarm u Sloveniji: U Piranu i Izoli se izlilo more, u Cerknu pokrenulo klizište

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

08:37

Na snazi narandžasti meteoalarm u Sloveniji: U Piranu i Izoli se izlilo more, u Cerknu pokrenulo klizište
Na snazi narandžasti meteoalarm u Sloveniji: U Piranu i Izoli se izlilo more, u Cerknu pokrenulo klizište - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

U Piranu i Izoli u Sloveniji, zbog izlivanja mora, oglasile su se sirene koje upozoravaju na opasnost jer postoji mogućnost, prema prognozama hidrologa, da bi mogli da budu poplavljeni niži delovi obale do visine od oko 40 centimetara.

Zbog plavljenja duž vodotokova, vatrogasci su tokom noći intervenisali na Bledu, u Kranju, Radovljici i Kamniku, objavila je RTV Slovenije.

Štab civilne zaštite za Severnu Primorsku saopštio je da je jutros nešto posle pet sati došlo do pokretanja klizišta, dužine od 10 do 15 metara, u naselju Jazne u opštini Cerkno koje ugrožava stambeni objekat.

Tanjug/STA/Bor Slana

 

Problema je tokom noći bilo i u ataru Rateče gde je nivo vode u jezeru Ledine dostigao kritičnu granicu i gde je poplavljeno nekoliko objekata i put Rateče - Planica.

Slovenačka Agencija za životnu sredinu izdala je za danas narandžasto upozorenje, za severozapad zemlje zbog mogućih pljuskova, a za jugozapad zbog jakih naleta vetra koji su jutros prelazili 50 kilometara na sat, javio je Radio Slovenija.

Tanjug/HINA/Mario Strmotić

 

Kako je saopšteno iz Agencije za životnu sredinu, kiša i oluja će prestati tokom dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa