Evropa

Marija Gabrijel i O'Brajen u Davosu razgovarali o važnosti strateškog dijaloga Bugarske i SAD

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

22:44

Marija Gabrijel i O'Brajen u Davosu razgovarali o važnosti strateškog dijaloga Bugarske i SAD
Marija Gabrijel - Copyright AP/Yves Herman, Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica bugarske vlade i ministarka spoljnih poslova Marija Gabrijel razgovarala je danas u Davosu sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Džejmsom O'Brajenom na Svetskom ekonomskom forumu, o strateškom dijalogu između Bugarske i Sjedinjenim Američkim Državama i zajedničkim pristupima globalnim i regionalnim pitanjima.

"Podrška, koordinacija i zajednički odgovor na izazove su ključne reči. Drago mi je što kao saveznici i partneri zajedno odgovaramo na regionalne i globalne izazove", rekla je Gabrijel, prenosi bugarska nacionalna tv BNT.

Prema njenim rečima, na sastanku je bilo reči i o strateškom položaju Bugarske u NATO-u po pitanju bezbednosti u crnomorskom regionu i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana. 

Gabrijel je istakla ključnu važnost Memoranduma o razumevanju između Bugarske i SAD o suprotstavljanju stranoj manipulaciji informacijama u svetlu sve većih hibridnih napada i dezinformacija.

„Zahvaljujem se pomoćniku američkog državnog sekretara Džejmsu O'Brajanu na njegovoj podršci i spremnosti da pruži zajedničke odgovore na današnje izazove“, zaključila je Gabrijel.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa